face icon

forum icon

hodočašća / Hodočašće mladih iz župe u Sarajevo
Hodočašće mladih iz župe u Sarajevo PDF E-mail

01Iz župe Svi Sveti Sesvete grupa od šezdesetak mladih posjetila je sa svojim kapelanom vlč. Markom Baršićem na Bijelu nedjelju, 12. travnja 2015., sarajevsku katedralu Srca Isusova. Na početku misnog slavlja mlade i njihovog kapelana Marka je pozdravio kanonik mons. Ante Meštrović, rektor katedrale koji je i pozvao župljane župe Svi Sveti Sesvete da se izgradi prijateljstvo između ove župe i sarajevske katedrale. Grupa mladih je učinila prvi korak, a očekuje se u budućnosti posjet katedrali i starijih župljana.

09

Misnom slavlju je predsjedao i propovijedao kanonik mons. Bosiljko Rajić, a pjevali su mladi zboraši iz Sesveta pod ravnanjem gđe Zrinke Perić. Ministrirali su i čitali mladi hodočasnici. Na koncu misnog slavlja kapelan vlč. Marko Baršić je uručio prigodan dar i zahvalio na lijepom prijemu, a nakon toga je rektor katedrale mons. Meštrović mladima govorio o katedrali, umjetničkoj vrijednosti te značenju katedrale za Hrvate katolike grada Sarajeva. Uslijedilo je slikanje ispred katedrale i razgledanje stare jezgre Sarajeva.

07

Mladi su doputovali u Sarajevo u subotu, 11. travnja, te su konačili u internatu KŠC „Sv. Josip“. Na svom putu do Sarajeva posjetili su Banju Luku, franjevački samostan u Jajcu i Podmilačje.

U župu Svi Sveti Sesvete desetljećima su doseljavali Hrvati katolici iz cijele BiH, a pogotovo nakon domovinskog rata. Mnogi su aktivni u župi na različitim područjima kao ministranti, pjevači, čitači, volonteri. Jedan dio grada i župe nosiv naziv „Mala Bosna“. Ponosni su na svoje porijeklo i rado govore o krajevima iz kojih su doselili. To su prenijeli na svoju djecu i mlade koji su se u katedrali Srca Isusova vrlo lijepo osjećali, pjevali, svjedočili svoju vjeru i gradom ponosno šetali te ponijeli lijepe uspomene iz glavnog grada BiH.

Preuzeto s: http://www.ktabkbih.net/info.asp?id=54971

 

Stranica na kojo se nalazite koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice kliknite na "Slažem se".

Prihvaćam kolačiće sa ove stranice.