face icon

forum icon

CARITAS
IZLET U NEPOZNATO „Ljubav se ljubavlju vraća“ PDF E-mail

S  velikim upitnikom u zraku došao je za nas volontere Caritasa dugo čekani četvrtak 22. 06. - dan “izleta u nepoznato“. To je izlet kojeg naš župnik Mario Migles organizira već godinama za volontere župnog Caritasa i njihove obitelji, a da pri tome ne odaje destinaciju. Kako je već uobičajeno, krenuli smo na put  poslije zajedničke jutarnje mise. A riječi ulazne pjesme „Spasitelju dobri Isukrste, ti si dobar Pastir stada svog; ti nad njime lebdiš bdiješ paziš da ga ništa ne zadesi zlog.“ odzvanjale su nam u ušima dajući nam osjećaj mirnoće i sigurnosti na našem putu prema cilju. U autobusu se molilo,  pjevalo, “ ispiralo“ grlo s raznim domaćim tekućinama, kušala su se domaća peciva, međusobno se razgovaralo, ali i pokušavalo saznati gdje se ide. Međutim župnik Mario nije popuštao i izdržao je sve do kraja vožnje iako put nije bio kratak.

Stigavši do cilja, u  slavonsko selo sa širokim šorovima -u  Sikirevce, dočekao nas je  vlč. Ivan Živić - župnik u Gunji. Naravno da se kod svih volontera po izlasku iz autobusa vidjelo na licu iznenađenje, ali i osmijeh zadovoljstva. Lijepo je bilo vidjeti  lice nama drage  osobe koja nam je bila spona sa župljanima potopljene Gunje i okolice. Radost je bila obostrana jer nas spaja ljubav kroz pomaganje u teškim trenutcima. Vlč. Ivan nas je poveo  pješice po stazi kroz polja kukuruza i ječma  do svog obiteljskog imanja gdje su nas dočekali roditelji vlč. Ivana, baka i djed i ostala obitelj. Nakon dobrodošlice naših domaćina započelo je naše cjelodnevno druženje. Slavonskim suhomesnatim proizvodima, domaćim kiflicama, kruhu pečenom u krušnoj peći, makovnjačama, orahnjačama itd. nitko nije mogao odoliti.

Više...
 
Zlatna kapljica dobrote za srčanog Regoča PDF E-mail

Svoj subotnji dan (5. 11. 2016.)  dio volontera Župnog caritasa / KR Anđelčić  župe Svih svetih Sesvete  je provelo u prekrasnom druženju s volonterima i štićenicima Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Regoč Slavonski Brod. Na samom ulazu u prostorije Regoča dočekalo nas je nekoliko štićenika s velikim osmjehom. Njihova radosna lica bila su prekrasna dobrodošlica nama koji smo dolazili sa strepnjom kako će nas štićenici prihvatiti. Osmijeh je bio dovoljan da se već na samom početku druženja osjećamo svi opušteno i vrlo ugodno. 

Više...
 
IZLET U NEPOZNATO PDF E-mail

Već tradicionalno, petu godinu zaredom, naš župnik Mario Migles na kraju školske godine za volontere Caritasa i njihove obitelji organizira „Izlet u nepoznato“. Za ovogodišnji izlet je izabran datum 25.lipnja 2016. Godine Na ovaj dan smo imali više razloga za slavlje: Dan Državnosti, Godišnjica ukazanja Gospe u Međugorju, utakmica naših Vatrenih na nogometnom prvenstvu u Francuskoj.

Više...
 
HUMANITARNA BICIKLIJADA U ŽUPI SVIH SVETIH PDF E-mail

lika112254777Caritas župe Svih svetih u Sesvetama je 3. listopada 2015. u sklopu projekta „Radosni što postojimo“ organizirao humanitarnu biciklijadu pod nazivom „Darujmo djeci Betlehema mjesto pod suncem“.
Na taj način se uključio u najveću međunarodnu koordinairanu ekumensku pro-life zajednicu 40 dana za život koja mogućuje ljudima da u lokalnim zajednicama ukažu na problem pobačaja. Biciklijadom su prikupljena sredstva koja su darovana kao pomoć opremanju kuće Srca Isusova i Marijina u sesvetskom naselju Brestje u kojoj utočište pronalaze trudnice i majke s djecom koje unatoč često teškim životnim križevima odlučuju za očuvanje života svoje nerođene djece (osuđene na pobačaj) i za dostojanstvo svog majčinstva.

Više...
 
Izlet u nepoznato postaje tradicija PDF E-mail

Ni ove godine župnik nije poštedio volontere župnog Caritasa neizvjesnosti gdje se ide na izlet.
I tako, zapravo, izlet u nepoznato već polako postaje tradicija Caritasa, iako volonteri uvijek pokušavaju saznati tajnu lokaciju danima prije izleta bezuspješno istražujući i ispitujući. Nije nam uspjelo ni ovaj put, ali to nije umanjilo radost odlaska s cijelom obitelji na nedjeljni izlet.
Kao što svaka akcija Caritasa započinje molitvom tako je i ovaj naš izlet, koji slijedi na kraju svih naših akcija i projekata u školskoj godini, započeo svetom misom u našoj župi. Misu je predvodio župnik Mario uz asistenciju ministranata od kojih su neki i volonteri Caritasa.

Više...
 
Početak«1234»Kraj

Stranica 1 od 4

Stranica na kojo se nalazite koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice kliknite na "Slažem se".

Prihvaćam kolačiće sa ove stranice.