Župa Sesvete bogato živi došašće, vrijeme pripreme za Božić. Uključite se na neki od događaja, ojačajte svoj duh i povežite se sa zajednicom kako bi ohrabreni i ojačani doživjeli Božić.

Program za 2018. godinu

Mise zornice – Svaki dan osim nedjelje u 6 sati ujutro. Nakon mise je okrepa u Auli uz čaj, kekse i kratko druženje.

Paljenje adventske svijeće – Svake subote nakon mise u 19 sati pali se svijeća na velikom adventskom vijencu oko Gospina kipa. Nakon toga je druženje kod naših kućica uz prigodnu hranu i piće. Svaki obred paljenja svijeće će animirati drugi zbor iz naše župe.

Mogućnost ispovijedi – Velika župna ispovijed će biti u našoj župi 15.12.2018. i to u 11 sati za djecu, a u 15 sati za odrasle. Ispovijedat će se na nedjeljnim misama, te na misama zornicama utorkom, četvrtkom i petkom. Prijavite što prije u župnom uredu bolesne i nepokretne koji nisu u mogućnosti doći u crkvu, kako bi mi došli do njih.

Božićni paketi za siromašne – Zahvaljujući vašim darovima, sve korisnike župnog Caritasa svake godine razveselimo prigodnim poklon paketom. Svoj dar u novcu ili svakodnevnim potrepštinama možete ostaviti u župnom uredu s naznakom za Caritas.

2.12.2018. – Predstavljanje prvopričesnika – Na misi u 9:30 prve nedjelje došašća bit će predstavljanje ovogodišnjih kandidata za prvu pričest.

2.12.2018. – Božićna pšenica – Na svim misama Caritas će uz dobrovoljni prilog dijeliti pšenicu. Sav prihod je namijenjen za siromašne naše župe.

9.12.2018. – Veliki susret obitelji – Sve obitelji su pozvane na misu u 11 sati druge nedjelje došašća, nakon nje održat će se kratki nagovor, te slijedi jednostavan, ali topli ručak u dvorani Emaus. Ništa se ne mora platiti, jedino je potrebno prijaviti se ranije i doći s puno dobre volje.

16.12.2018. – Predstavljanje krizmanika – Na misi u 11 sati predstavit ćemo župi ovogodišnje kandidate za primanje sakramenta svete potvrde.

16.12.2018. – Sajam ljubavi – Tradicionalni sajam pod šatorom na našem parkiralištu u koje sudjeluju dječji vrtići, škole, udruga Betlehem i KR Anđelčić. U petak i subotu će biti pod šatorom okrepa nakon zornica, a u nedjelju nakon mise na sajmu možete kupiti razne rukotvorine. Sav prihod ide za siromašne župljane.

16.12.2018. – Koncert KUD Sesvete – Treće nedjelje došašća nakon večernje svete mise Kulturno-umjetničko društvo Sesvete će održati svoj tradicionalan koncert.

20.12.2018. – Duhovna obnova – Nakon večernje svete mise, u 19 sati će početi duhovna obnova koju će voditi naša s. Ozana.

22.12.2018. – Koncert zbora Aeternitas – Naš zbor mladih će nakon večernje mise održati svoj tradicionalni koncert uoči Božića s kojima svake godine iznova oduševljavaju sve prisutne.

24.12.2018. – Misa polnoćka – U 18:30 je dječja polnoćka, a u 24:00 redovita župna polnoćka.