Zajednica obitelji Župe Svi Sveti  u Sesvetama za ovu je pastoralnu godinu pripremila poseban program za obitelji s posebnim naglaskom  na bračne parove i njihov odnos. Tema cijele pastoralne godine je "Preko trnja do braka po Božjem". Tema će se obrađivati kroz cikluse predavanja, duhovnu obnovu, pobožnosti klanjanja pred Presvetim , križnog puta te završnim zahvalnim hodočašćem. Na sudjelovanje su pozvane i sve obitelji iz Sesvetsko-vugrovačkog dekanata.
Ciklus od četiri predavanja obrađuju teme: "Bračna privola", Bračna čistoča", "Odnosi unutar obitelji" i " S Bogom kroz bračne izazove- svjedočenje bračnih parova", svako od predavanja će održati jedan svećenik koji se posebno bavi obiteljsko tematikom.
U petak 25.10., započeo je susret obitelji zajedničkom sv. Misom i klanjanje pred Presvetim koje su animirali članovi obiteljske zajednice.
U subotu 26. 10. sv. Misom je započeo susret, a nastavio se predavanjem "Bračna privola"- koje je održao o. Daniel Čolo, karmelićanin i vojni kapelan. Podsjetio je bračne parove što su si obećali prilikom sklapanja braka te kako uspješno održati ista dana jedno drugome. Za vrijeme predavanja organizirano je čuvanje djece i okrjepa.
Ojačani i ohrabreni neki članovi zajednice nastavili su druženje u nedjelju 27.10. penjanjem do planinarskog doma Lipa te završili trodnevno druženje sv. Misom u crkvi Hrvatskih mučenika na Lipi. Najmlađi član koji je bio prisutan imao je 4 mjeseca i otac ju je nosio cijelim putem. Penjanjem zajedno prema vrhu uz djecu različite dobi posvijestili smo si kako je bračni život penjanje prema vrhu uz napor, međutim u zajednici pomažući jedni drugima i obogaćujući se uspjevamo ostvariti cilj, a to je ispunjenje božje volje kroz sakrament braka.
Čvrst i stabilan brak pun ljubavi temelj je zdrave obitelji i društva.
Stoga pozivamo sve da se uključe u rad obiteljskih zajednica i učine nešto za svoj brak i zajednicu!

U subotu 1. veljače 2020. sv. Misom je započeo susret, a nastavio se predavanjem " Hijerarhija odnosa unutar obitelji". Predavanje je održao don Mihovih Kurkut, salezijanac. Podsjetio nas je kako Bog mora biti na prvom mjestu, a zatim bračni drugovi jedni drugome. Jer bez stabilne i čvrste bračne veze nema niti zdrave obitelji. Te kako je važno, ne samo živjeti u zajednici već živjeti zajedništvo koje je često puno izazova.
Za vrijeme predavanja organizirano je čuvanje djece i okrijepa.
Sljedeći susret zakazuje se za 28. i 29. veljače 2020. uz predavanje na temu "Bračna čistoća" koje će održati p. Piotr Mai.

Čvrst i stabilan brak pun ljubavi temelj je zdrave obitelji i društva. Bez zdrave bračne veze nema otvorenosti životu. Bračna veza je izvor života te posljedično svih službi i zajednica u Crkvi i društvu. Stoga je u ovom trenutku prevažno brinuti o bračnim parovima i osnaživati njihovu vezu kako bi opstali kao narod i društvo!
Pozivamo sve da se uključe u rad obiteljskih zajednica u svojim župama!