Prijava

Ako ste već bili u župnom uredu i dogovorili termin krštenja, molimo da svoje krštenje prijavite i digitalnim putem na:

www.e-zupe.com/najava/krstenje/zupa-sesvete

POPUNITI ISKLJUČIVO AKO STE VEĆ BILI U ŽUPNOM UREDU I DOGOVORILI DATUM!

 

Informacije

Zbog velikog interesa, krštenja u našoj župi su moguća samo za djecu čiji roditelji su župljani župe Svih Svetih. Ostale roditelje molimo da se jave vlastitom župniku. Zainteresirani za krštenje u našoj župi neka se jave barem mjesec dana ranije u župni ured kako bi rezervirali termin i dogovorili detalje oko krštenja. U tjednu krštenja, u dogovoreni termin, roditelji moraju donijeti sljedeću dokumentaciju:

1. Izvod iz matične knjige rođenih od djeteta
2. Potvrda o crkvenom vjenčanju ili obiteljsku knjižicu, osim ako ste ovdje vjenčani
3. Kom/ovi trebaju izvaditi posvjedočenje u svojoj vlastitoj župi, osim ako su u ovoj župi kršteni ili vjenčani te i dalje žive u njoj

Termini krštenja u župi su predviđeni subotom u 17:00, te nedjeljom u 12:00 (u srpnju i kolovozu u 11:00), te pod župnom misom svake prve nedjelje u mjesecu.

 

Nekoliko čestih pitanja

Tko može biti kum?
Osoba koja je navršila šesnaest godina života, katolik je, krštena i potvrđena te provodi život u skladu s vjerom i preuzetom službom. Osoba koja živi u vanbračnoj zajednici, samo civilnom braku ili na neki drugi način ne živi svoju vjeru ne može biti kum. Potrebno je na vrijeme se informirati o ovim uvjetima kako bi izbjegli neugodnosti u zadnji čas. Za nejasnoće, slobodno konzultirati Kan. 874.

Do koje godine se dijete može krstiti?
Djeca do 7 godina se krste u vjeri roditelja i kumova. Djeca starija od 7 godina moraju proći adekvatnu pripremu prije krštenja i potrebno je što prije se javiti u župni ured. Preporučamo da se krštenje napravi u prvog godini života.

Svijeća i haljina?
Za potrebe obreda potrebno je na krštenje donijeti svijeću i haljinu. Slobodni ste nabaviti ih gdje god želite, no u našem župnom uredu možete nabaviti svijeću i haljinu za dijete koje izrađuje naša Kreativna radionica, a čiji prihod se šalje za potrebe našeg župnog Caritasa. Više informacija možete dobiti u župnom uredu.

Mogu li se odrasli krstiti?
Odrasli koji žele primiti sakramenat krštenja neka se jave u župni ured kako bi se uključili u katekumenat. Redoviti katekumenat počinje na jesen na početku pastoralne godine, a završava krštenjem na Veliku subotu.