Dobro došli na web stranice Župe Svih Svetih u Sesvetama!

Zagrebačko naselje Sesvete je unazad nekoliko desetljeća od nekoliko zaseoka preraslo u skoro zaseban grad, ponajviše zahvaljujući brojnim doseljavanjima. Središnju ulogu u životu ljudi je svakako imala župa Svih Svetih po kojoj je i cijelo naselje dobilo ime - Sesvete. U njoj su brojni doseljenici našli dobrodošlicu, a svatko tko je u nju ušao mir i okrjepu od svakodnevnih briga. Kako je župa brojčano rasla, tako su od njezina područja i stanovništva nastajale nove župe. Današnja župa Svih svetih se proteže na svega par kilometara, ali zato gusto naseljenog područja. Zbog svoje povijesne uloge, položaja, brojnih aktivnosti i privrženosti ljudi, župa je svojevrsni duhovni centar cijelog sesvetskog kraja, ali i šire.

Bog je stvorio ljude ne da žive sami, nego u zajednici u Crkvi. Župa je zajednica u koju smo svi pozvani uključiti se kako bismo zajedno putovali prema svetosti, prema Gospodinu.

Sakramenti su središte naše vjere i duhovnog život, no u župi Sesvete postoje i brojne aktivnosti koje nam pomažu u svakodnevnom rastu u vjeri. Vjerujemo kako svaki župljanin može u njoj naći svoje mjesto i ulogu. U izborniku odaberite "želim sudjelovati" i nađite mjesto gdje se možete uključiti.

Pored župnika i kapelana u župi djeluju brojni suradnici bez kojih ovako bogat život ne bi bio moguć. Na prvom mjestu tu su časne sestre Kćeri Božje ljubavi koje žive u župnoj kući i čiji su rad, molitva, predanost i ljubav nezamjenjivi. Zatim tu su brojni suradnici, vjeroučitelji, služitelji kod oltara i izvan njega, te brojni laici spremni svakog uskočiti i pomoći.

12008
ŽUPLJANA
3990
OBITELJI
703
GODINA PRVOG SPOMENA