Internetska prijava:

www.e-zupe.com/najava/krizmanici/zupa-sesvete

Informacije

Školska godina 2023./2024.: Raspored

Za sakramenat svete potvrde kandidiraju vjeroučenici osmog razgreda osnovne škole. Sve učenike OŠ Luka i OŠ Sesvete vjeroučitelji će obavijestiti o početku priprema za krizmu. Ako učenik ne pohađa niti jednu od tih škola, a župljan je naše župe, neka se početkom rujna javi u župni ured kako bi se mogao uključiti u pripremu za svetu potvrdu.

Tko može biti kum? Osoba koja je navršila šesnaest godina života, katolik je, krštena i potvrđena te provodi život u skladu s vjerom i preuzetom službom. Osoba koja živi u vanbračnoj zajednici, samo civilnom braku ili na neki drugi način ne živi svoju vjeru ne može biti kum. Potrebno je na vrijeme se informirati o ovim uvjetima kako bi izbjegli neugodnosti u zadnji čas. Za nejasnoće, slobodno konzultirati Kan. 874 ili vlastitog župnika.

Odrasli koji žele primiti sakramenat svete potvrde neka se jave u župni ured kako bi se uključili u katekumenat. Redoviti katekumenat počinje na jesen na početku pastoralne godine, a završava primanjem sakramenta na Veliku subotu.