Još nema komentara

Proslava 35 godina djelovanja časnih sestara u našoj župi

U petak, 12.listopada u župi Svih Svetih u Sesvetama obilježena je proslava 35 godina djelovanja sestara iz reda Kćeri Božje ljubavi te 150. obljetnica osnutka Družbe. Proslava je započela svečanom svetom misom koju je predvodio mons. Mijo Gorski, pomoćni biskup zagrebački. Uz njega je koncelebriralo i nekoliko svećenika koji su, zajedno sa sestrama, proveli jedan dio svoje službe na župi. Svetoj misi prisustvovalo je i 12 od 17 sestara koje su djelovale u sesvetskoj župi. Uz njih, došla je i provincijalna glavarica s. Gordana Igrec s još nekoliko sestra iz Družbe.
Od rujna 1983.godine, kada su došle na poziv tadašnjeg župnika Petra Ribarića pa sve do današnjeg dana časne sestre su u sesvetskoj župi imale razne uloge. Neke od njih su vođenje zborova koji djeluju u župi, uređenje i briga o izgledu oltara, vjeronauk, kuhinja i slično. No osim tih, „unaprijed zadanih“ poslova koje obavljaju, časne sestre vrlo rado sudjeluju u radu s djecom i mladima, ali i u svim ostalim dijelovima župe. „Sve za Boga, za siromahe i za našu Družbu.“, upravo je to geslo Družbe koje prate i sestre koje u sesvetskoj župi.
Osim obilježavanja djelovanja sestara Kćeri Božje ljubavi, pomoćni biskup Gorski blagoslovio je i novi vitraj sv. Petra i Pavla. (ik)