Još nema komentara

Mise i pastoralne djelatnosti u nadolazećem vremenu

Dragi naši, prošla je konačno i ova, malo duža, korizma u kojoj ste bili odvojeni od Krista u euharistiji, a bliži Kristu u bližnjemu. Nadamo se da ste ju iskoristili na duhovni rast. Mi smo se svakako trudili.

Od ove nedjelje najavljujemo SVETE MISE S NARODOM PO REDOVITOM RASPOREDU (nedjeljom u 8, 9:30, 11 i 18:30, ostalim danima u 7 i 18:30, izuzev ponedjeljka, kad nema jutarnje mise). Upute Nacionalnog stožera kažu da nema ograničenja broja prisutnih na misi, ali da je i dalje potrebno držati razmak od 2 metra između osoba. Molimo da se toga držite. Ulazit će se isključivo kroz ULAZ S DESNE STRANE CRKVE, gdje ćete moći i dezinficirati ruke. Na misama i dalje nema pružanja znaka mira, niti blagoslovljene vode. Stariji i oni koju pripadaju rizičnim skupinama neka se radije drže doma dok opasnost potpuno ne prođe.

Sveta misa u subotu navečer u 18.30 do daljnjega će vrijediti kao nedjeljna misa pa možete i tada doći kako bi rasteretili nedjelju.

Župna klanjanja bit će po redovitom rasporedu (četvrtkom cijeli dan, petkom poslije mise), kao i pobožnost sv. Riti (četvrtom iza mise).

Što se tiče krštenja i vjenčanja u našoj župi, od nedjelje će se ti sakramenti slaviti na uobičajen način, također uz mjere kao i za svetu misu.

Sakramentu ispovijedi moći ćete pristupiti OD PONEDJELJKA DO SUBOTE svaki dan od 17 do 19 sati. Nema potrebe za stvaranjem gužve odmah prvi dan – vremena za ispovijed imamo dovoljno, a bude li potrebno, idući ćemo tjedan i proširiti termin. Molimo da na ispovijedi nosite zaštitne maske za lice, te da budete spremni da se ne zadržavamo predugo.

Župni ured od utorka radi po redovitom rasporedu (utorak-petak od 10 do 12 i od 17 do 18:30).

Prva pričest i krizma se odgađaju do daljnjih informacija.

Župnih kateheza zbog mjera opreza neće biti do daljnjega.

Ostale informacije ćemo vam proslijediti kad ih i sami dobijemo.

Sad kad smo ovaj informativni dio riješili, želimo još dodati kako nam je jako drago što je najgore prošlo i što ćemo opet biti zajedno. Nedostajali ste nam. Vidimo se u nedjelju!